Responsive Webdesign

Simpel gezegd past een responsive website zich automatisch aan naar de scherm resolutie die een bezoeker van de website gebruikt. Of dit nu een desktop monitor, tablet of een smartphone is. Er is slechts één website die automatisch veranderd qua layout. Op deze manier haal je het beste uit je website, er is een geoptimaliseerde versie voor elk device.

Gezien de verscheidenheid in beeldscherm resoluties en devices is dit een belangrijk punt om mee te nemen in de ontwikkeling van een website. Daarnaast is er geen ingewikkelde apparaat detectie of javascript nodig. Er is slechts één website waarvan de broncode onderhouden moet worden. Voor elke resolutie wordt bepaald wat er wordt getoond en in welke hoedanigheid. De tekst is dan altijd goed leesbaar zonder te hoeven zoomen.

Als algemeen nadeel van responsive webdesign kan genoemd worden dat er vaak grotere afbeeldingen worden ingeladen dan nodig is en dat er soms data wordt ingeladen die niet zichtbaar is. Max-Media | Webdesign is zich bewust van deze nadelen en waar nodig kunnen wij er voor zorgen dat dit nadeel geen of geen grote invloed zal hebben op een responsive website.

LATEN WE KENNISMAKEN

Neem vrijblijven contact op