Max-Media Webdesign verwerkt in zijn projecten vaak Open Source producten zoals Joomla! CMS en WordPress.

Een CMS als Joomla! CMS of WordPress stelt u in staat de inhoud van uw website te organiseren en te updaten op het moment dat u dat wilt en vanaf elke willekeurige plek ter wereld. Dat kan bij u thuis zijn, op kantoor, tijdens uw vakantie, etc. U kunt dit doen zonder hiervoor speciale programmatuur nodig te hebben en zonder dat u kennis hoeft te hebben van allerlei technische zaken zoals HTML en PHP (de programmeertaal die wordt gebruikt om webpagina’s te maken).

Alleen uw webbrowser en inlogcode is voldoende. Daarnaast zijn open source producten volledig gratis en heeft u geen licentie nodig om het te mogen gebruiken!

 

Door het open karakter van Open Source producten is de ontwikkeling vele malen groter dan van elk gelijkwaardig commercieel product.

 

Open Source:

Joomla! CMS en WordPress zijn “Open Source” producten. Dat betekent dat alle “broncode” vrij beschikbaar is voor de gemeenschap. Een commercieel software pakket wordt normaliter verkocht in de vorm van “Closed Source”. Dit houdt in dat u het programma alleen kunt gebruiken, maar dat u het niet kunt aanpassen of zien hoe het is geprogrammeerd.

De open source gemeenschap zorgt er voor dat producten als Joomla! CMS en WordPress altijd voldoet aan de eisen van vandaag.

Dat Open Source software “minder” zou zijn dan een commercieel pakket is pertinent niet waar, sterker, juist door het open karakter van dit soort producten is de ontwikkeling vele malen groter dan elk gelijkwaardig commercieel product. Ook grote spelers gebruiken steeds vaker Open Source producten.